Duurzaam & Circulair kopen

De productie van smartphones heeft grote impact op het milieu. Bij de productie komen broeikasgassen vrij en ontstaat gevaarlijk afval. Ook zijn er vaak schaarse delfstoffen verwerkt in mobiele apparaten, zoals kobalt, tin en goud. 40% van alle kobalt dat gedelfd wordt, is wordt gebruikt voor de productie van oplaadbare batterijen in smartphones en laptops. Naast het feit dat deze grondstoffen uitgeput worden, worden ze vaak onder zeer slechte omstandigheden uit de mijnen gehaald en worden vaak giftige stoffen gebruikt welke invloed hebben op het drinkwater en de landbouw rondom mijnbouwgebieden. Ook worden de stoffen vaak gewonnen in conflictgebieden.

De circulaire economie is bedoeld om hergebruik van grondstoffen te stimuleren en de levensduur van producten te verlengen. Zo hoeven we minder (snel) een beroep te doen op schaarse grondstoffen en blijft de economische ontwikkeling binnen de grenzen die de natuur ons biedt.

Door op verschillende manieren de levensduur van producten te verlengen, beschermen we kostbare grondstoffen voor toekomstige generaties. Zo bieden we o.a. tweedehands en refurbished iPhones en iPads van hoge kwaliteit aan en kunt u circulair kopen door direct uw oude iPhone of iPad in te ruilen bij Tablet2day.nl

Een tweedehands of refurbished apparaat is een duurzaam alternatief voor een nieuw model. De winst die je hiermee haalt voor het milieu is, ten opzichte van misschien een paar kleine krasjes op je device, zeker de moeite waard. Dus geef je veel om een duurzame levensstijl, dan is dit zeker een aanrader. De kwaliteit van refurbished apparaten is erg hoog en tablet2day.nl geeft je zelfs een lange garantie van 12 of 24 maanden op je aankoop.

De waardering van www.tablet2day.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 1 reviews.